30 de set. 2011

Els pares i la lectura: conferència de M. Dolores Insa Ribelles


Escola de Pares i Mestres per la Lectura - 2008 Els pares i la biblioteca. Este és el títol de la conferència de Dolors Insa, amb la qual va començar el cicle Llibres d’anar per casa: Escola per a pares i mestre. Es tracta d’un conjunt d’activitats que ha organitzat l’Associació d’Editors del País Valencià, dins de la fira del llibre d’enguany, que té com a objectiu donar les claus perquè els més menuts descobrisquen el plaer de la lectura. Per a la bibliotecària de Cocentaina, Dolors Insa, la família, l’escola i l’administració comparteixen esta responsabilitat. Insa també va fer una reflexió crítica sobre les campanyes de foment de la lectura que es fan en l’actualitat. Des del seu punt de vista, només poden funcionar si els pares estan realment implicats. I, lògicament, també va defensar el paper de les biblioteques. En definitiva, si volem que els nostres menuts s’habituen a llegir, els hem d’acompanyar i guiar en este camí, que en ocasions presenta massa obstacles. 

Dolors Insa, Biblioteca de Cocentaina
La biblioteca pública necessita la col·laboració dels pares i és necessari crear activitats que compten amb els pares per transformar-los en integrants actius de la lectura. A la biblioteca de Cocentaina està en marxa el programa Pares i lectura que presentaran durant la conferència.

Currículum: Dolors Insa, per la seua tasca a favor de la promoció de la lectura i la biblioteca, ha rebut el premi Bibliotecari de l'Any concedit per l'Associació de Bibliotecaris Valencians. Des de la biblioteca de Cocentaina que dirigeix es promouen diferents activitats de promoció de la lectura adreçades als pares i als usuaris de totes les edats. Destaquem el blog de poesia infantil i juvenil.