27 d’abr. 2010

Llegir i publicar amb ePub Bud


Hi ha diferents webs que ens permeten llegir llibres gratuïtament i també penjar els nostres propis llibres. Hui us volem recomanar un lloc nou ePub Bud.

De disseny molt semblant a You Tube -seccions, paletes, botons i logos- la web disposa d'una bona base de llibres en anglès i té un editor on-line que permet a l'usuari escriure un llibre, no molt llarg. Està pensada, sobretot, per als iPad

Un dels aspectes més interessants és la digitalització gratuïta: ofereix l'opció d'enviar qualsevol llibre que restarà escanejat i d'aquesta manera es genera una versió dogital de l'obra. L'unic requisit és que ha d'estar adreçat als xiquets i joves. O siga, parlem de literatura infantil i juvenil.

Però a més de poder-se descarregar llibres, també podem pujar-ne nosaltres i el ventall de formats és ben ampli: pdf, ePub, Mobi, txt., html... etc.

Ens agrada veure com comencen a proliferar llocs com aquest i difondre la lectura gratuïtament. Amb els llibres que hi tenen ens pot vindre perfecte com a recurs en les classes d'anglès. Per a baixar-se llibres tan sols ens hem d'inscriure (senzill i gratuït).

Un recurs ben interessant!

25 d’abr. 2010

Dipity: fer línies temporals interactives


Dipity és una aplicació que ens permet fer línies cronològiques interactives i després penjar-les a la web o al blog. Poder fer molts usos d'ella i, per si us interessa traure més aprofitament, us aconsellem un tutorial de Dipity. Us aconsellem, abans de crear la nostra pròpia línia cronològica fer una recerca per si de cas altres usuaris ja ho han fet.

Molt interessant i didàctic!

11 d’abr. 2010

Recursos educatius en TIC

Compartim el s recursos del blog La Fragua del TIC (blog educatiu molt interessant, doneu-li una ullada):

Recursos en TIC
Recursos d'imatges:

Fotobbable: una imatge amb veu


Hem llegit al blog Quadern 2.0 un recurs que us pot interessar per a classe: Fotobabble. Ens diu Doménec:

Fotobabble és un servei que ens permet triar una imatge, afegir-li un comentari o descripció oral i publicar el resultat al bloc o la wiki de classe.
El servei demana registre per poder funcionar, però només un nom d'usuari una contrasenya i un compte de correu electrònic, res més. A canvi ens ofereix un servei senzill, que funciona i que té moltes possibilitats educatives.
Tant si triem nosaltres les imatges, com si les trien els/les alumnes, es converteix en una eina per a treballar la descripció oral, el vocabulari bàsic, completar un treball, serveix d'ajuda a l'hora de posar en comú un treball, per a fer endevinalles, il·lustrar poemes recitats.... I tot això amb només un micròfon i una imatge.

La il·lustració és d'Anna Silivonchik.